Nieuw Pannendak 

Nieuw Pannendak

Bij het compleet renoveren van uw hellend dak komt veel kijken. Niet voor niets is “een dak boven je hoofd” een veel gebruikte gezegde in Nederland. Een goede voorbereiding en het goed inzetten van de juiste materialen is van cruciaal belang. U moet er namelijk niet aan denken dat u een tijd zonder dak boven u hoofd de nacht moet doorbrengen. Uniekdak is gespecialiseerd is de meest voorkomende daken denkt graag met de klant mee wat voor hun woning de beste keus is.

Veel keuze uit nieuwe dakpannen

Naast het de keuze om heel het dak te renoveren of alleen de pannen te vervangen is de keuze van het soort dakpan een weloverwogen beslissing. In veel gevallen zoals bij de meeste rijtjes- en twee-onder-een-kapwoningen is de nieuwe variant van de oude pan de meest logische keuze. Hierdoor sluiten de pannen naadloos op elkaar aan en ziet het blok er voor zover mogelijk nog redelijk als een geheel uit.

Het is goedkoper om gelijk te isoleren

Ook is het mogelijk om uw woning energiezuiniger te maken door het dak te isoleren. Tegenwoordig worden woningen goed geïsoleerd waardoor er minder warmte verloren gaat. Met name bij de wat oudere woningen is het daarom een investering die zich binnen enkele jaren heeft terugverdiend. Kiest u ervoor om uw dak via de buitenzijde -dus onder de dakpannen- te isoleren dan gaat dit niet ten koste van uw woonruimte, iets wat wel het geval is wanneer er van binnenuit geïsoleerd wordt.

Beton Dakpannen

De betonnen dakpan is vanwege zijn prijs kwaliteit verhouding een erg populaire dakpan in Nederland. Naast het goedkopere prijskaartje is het leggen van deze dakpan een stuk eenvoudiger en dus uiteindelijk goedkoper. Doordat betonnen dakpannen naadloos op elkaar aansluiten is het een betrouwbare soort bij storm of harde wind.

Keramische Dakpannen

Keramische dakpannen worden zoals het woord eigenlijk al aangeeft gebakken in mallen welke de oven ingaan. De keramische dakpan heeft een lange levensduur en vaak wat chiquere uitstraling dan de betonnen variant. Daarbij is het mogelijk om een keramisch dakpan te voorzien van een glazuurlaag welke de pan beschermt en een nog fraaiere uitstraling geeft.

Wij werken met vertrouwde merken zoals: