Schoorsteen Renovatie

Schoorsteen renovatie

Schoorstenen krijgen vaak niet de aandacht die ze nodig hebben. Onbewust laten pandeigenaren de staat van de schoorsteen steeds slechter worden. Vooral bij de wat oudere huizen zien we dat schoorstenen ernstige mankementen vertonen die tot gevaarlijke situaties kunnen leiden. Zelfs als u de schoorsteen niet meer gebruikt is het van belang deze regelmatig te controleren, veel lekkages ontstaan bij de schoorsteen en poreus cement kan ervoor zorgen dat stenen los komen te zitten.

Om er zeker van te zijn dat uw schoorsteen in topconditie is raden we aan gebruik te maken van onze Gratis Dakinspectie. Hiermee voorkomt u dat kleine mankementen grote gevolgen hebben. Het is gratis en geheel vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast. Mocht u behoefte hebben aan een jaarlijkse controle dan is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten.

Waarom uw schoorsteen renoveren?

Bij het renoveren van de schoorsteen wordt eerst het oude lood verwijderd, de oude voegen uitgeslepen en losse stukken cement worden verwijderd waarna heel de schoorsteen word schoongemaakt. Wanneer de complete schoorsteen schoon is wordt het lood vervangen en de schoorsteen wordt opnieuw gevoegd. Indien de cement deklaag niet meer goed is wordt deze vervangen waarna de complete schoorsteen wordt geïmpregneerd. Na uitvoering van de renovatie kan uw schoorsteen er weer jaren tegenaan. In veel gevallen is een complete renovatie niet noodzakelijk en kan er gekozen worden voor klein onderhoud.