Vogelwering 

Vogelwering

Vogels kunnen een flinke plaag vormen onder uw dak. Zonder dat u het merkt pikken vogels uw dakbeschot en eventuele isolatie kapot. Het kan zelfs voorkomen dat ze de complete panlat kapotmaken waardoor de dakpan niet meer goed ligt en er kieren ontstaan waar vocht doorheen komt wat weer een slechte invloed heeft op het hout van uw dak. Voorkom dat er een domino-effect aan dakpanverzakkingen en zorg ervoor dat uw dak vogel vrij is.

Het vogelvrij maken van daken is een veel voorkomende dienst bij ons en we weten dan ook de meeste gaten waar vogels doorheen komen te achterhalen en op een diervriendelijke manier dicht te zetten. De meest voorkomende manier is het gebruik van een vogelwerend dakvoetprofiel welke hieronder verder omschreven wordt.

Dakvoetprofielen

Bij gebruik van het dakvoetprofiel wordt er eerst gekeken naar wat voor een dak u heeft. Het profiel heeft namelijk een dubbele werking waardoor we de juiste pasvorm dienen te gebruiken. Naast het tegenhouden van vogels onder uw dak voorkomt dit profiel ook het nat worden van de onderste rij panlatten. Wanneer het hard regent spat er namelijk een hoop water via de dakgoot op de onderste rij panlatten. Onze dakvoetprofielen zijn gemaakt van een duurzaam materiaal welke nooit vervangen hoeft te worden. De bewezen werking van deze profielen is zo aangeslagen dat er tegenwoordig bijna geen nieuwe huizen zonder de profielen gebouwd worden.

Overige vogeloverlast

Naast dat vogels veel onder daken zitten zorgen ze voor veel overlast en kunnen de uitwerpselen behoorlijke viezigheid opleveren. Wanneer u een schoorsteen heeft of een ander afvoerkanaal dan is het verstandig om hier een kraaienkap in te plaatsen. Hiermee voorkomt u dat er vogels in de kanalen terechtkomen. Bent u er niet zeker van waar de vogels zich bevinden maar hoort u tikkende geluiden in de nacht? Neem dan vrijblijvend contact met ons op